strona główna
UKRYTA RZECZYWISTOŚĆ
Serdecznie witamy na forum dyskusyjnym

UKRYTA         NAUTILUS         hosting by GRYF          hi.Color          RAFal         NIEZNANY SWIAT

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zaginiony grób Jezusa

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum UKRYTA RZECZYWISTOŚĆ Strona Główna -> Chat
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość

Less
Moderator

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 11:24 pm    Temat postu: Zaginiony grób Jezusa Odpowiedz z cytatem

Kilkanaście minut temu skończył się film Zaginiony grób Jezusa, którego producentem był James Cameron.

Oglądałem go uważnie i jestem najzwyczajniej pod wrażeniem.

Sądząc po zawartości zebranego materiału filmowego to kawał rzetelnej i - jak to się mówi - "obiektywnej" pracy, której prowadzenie odbywało się naprawdę szczegółowo. Próby poszukiwania znaczeń w historii, jak np. wątek Marii Magdaleny, opisy specyfiki danych imion i ich osadzenia kulturowego, częstotliwość występowania i możliwość wystąpienia takiego samego zestawu imion, jak te z grobowca - to było niezwykłe.

Wiem, że tak m.in. wygląda słynna naukowa metodologia, ale kiedy widać kontrolę nad tym procesem, to inaczej się to odbiera. Dlatego dobrze też przy okazji, że była kamera, bo nie wiadomo, jak potoczyłyby się losy poszczególnych wyników. Nie raz przecież działo się tak, że próbki do badań ginęły nagle w pewnym miejscu całego procesu i nie wiadomo było, kto, gdzie i kiedy oraz z jakich przyczyn je "podwędził" (ew. zniszczył).

Czasami miałem autentyczne ciarki na plecach.

Ale sama końcówka woła o "pomstę do nieba" (mam na myśli panią "ważną")!
*\%&>@+|%*/^?=#~ - że tak powiem ;-)

Mimo to, moim skromnym zdaniem, film jest znakomity!

Aha, i jeszcze jedno.
Zastanawia mnie związek symbolu wczesnego chrześcijaństwa z portalu grobowca z... piramidami egipskimi. Ciekaw jestem, czy jakikolwiek związek tutaj istnieje.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum UKRYTA RZECZYWISTOŚĆ Strona Główna -> Chat Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: